Зеленський запропонував створити єдиний орган перевірок для бізнесу

Понеділок, 28 серпня 2023, 09:22 -

Президент Володимир Зеленський пропонує створити єдиний орган, який займатиметься перевірками бізнесу, та вважає, що держава і бізнес повинні піти назустріч в цьому питанні.

Про це він заявив в інтерв’ю в інтерв'ю Наталії Мосейчук, яке транслювалося в національному телемарафоні 27 серпня.

"Вони (бізнес - ред.) не повинні давати хабарі. Це факт. Бізнес ніхто не знищить, ми точно захистимо бізнес", - сказав президент.

Зеленський додав, що в Офісі президента зараз побудували платформу для зустрічей з бізнесом.

Реклама:

"Раз на тиждень, раз на два тижні мої економічні радники з ними зустрічаються і знімають питання", - сказав глава держави, але назвав це "несистемним рішенням".

Зеленський зазначив, що бізнес не хоче жодних перевірок та говорить, що стали приходити до них, тому що держава повернулася до перевірок. 

"Але це баланс. Для мене як для президента. Баланс під час війни дуже складно тримати. Який баланс? Міжнародний валютний фонд, Європейська комісія... Якщо ми не повертаємо податкову систему, яка в нас існувала до початку війни, якщо ми не повертаємо перевірок, у нас будуть питання під час перемовин про майбутнє членство в ЄС", - сказав президент.

Реклама:

За словами Зеленського, він запропонував бізнесу внести зміни в законодавство, щоб перевіряти бізнес мав право лише один орган.

"Я знайду такий баланс між європейським законодавством і їхнім запитом – перевіряти, і вами, щоб до вас усі не ходили… Наш бізнес має запропонувати, що буде за орган, яка ця людина тощо", - резюмував президент.

Читайте також: Почути кожного. Зеленський зустрівся з "неолігархічним" бізнесом. Про що домовилися?

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі стратегічні енергооб'єкти повинні повернутися під контроль держави.

29 червня в Офісі президента відбулася зустріч влади з українським бізнесом, під час якої Володимир Зеленський хотів почути, з якими проблемами стикаються українські підприємці під час повномасштабної війни та підготувати підприємців до повернення до довоєнного оподаткування.

Представники бізнесу заявили, що ставлення влади до бізнесу знову почало погіршуватися і супроводжується посиленням тиску після позитивної динаміки на початку великої війни.

Реклама: