Ціни на нафту демонструють падіння 2 тижні поспіль

П'ятниця, 25 серпня 2023, 10:28 -

Ціни на нафту на шляху падіння другий тиждень поспіль, попри зростання, в п’ятницю, 25 серпня, оскільки долар зміцнився перед виступом голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелл, а занепокоєння щодо обмеженої пропозиції зменшилися.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ціни на нафту марки Brent піднялися на 39 центів, або 0,5%, до 83,75 доларів за барель до 06:24 за Гринвічем.

Реклама:

Американська нафта West Texas Intermediate також подорожчала на 39 центів, або 0,5%, до 79,44 доларів за барель.

Очікується, що падіння нафти за тиждень становитиме 1,2%-2,2%.

Що вплинуло на ціни

Реклама:

Обережність інвесторів перед виступом Пауела на симпозіумі в Джексоні Хоул підняла долар до 10-тижневого максимуму, найбільшого зростання за місяць, оскільки ринки чекали інформації про те, як довго ставки залишатимуться високими.

Сильний долар робить нафту дорожчою для власників інших валют, що знижує попит.

Що стосується постачань, то переговори між Туреччиною та напівавтономним регіональним урядом Курдистану в Іраку щодо експорту сирої нафти з північного Іраку все ще тривають, оскільки офіційні особи не змогли досягти угоди щодо відновлення експорту нафти на початку цього тижня.

Туреччина припинила потік іракської нафти через порт Джейхан 25 березня після програшу тривалої арбітражної справи, ініційованої Іраком.

Ринок уважно стежить за потоками іранської нафти, оскільки видобуток сирої нафти в країні досягне 3,4 мільйона барелів на добу до кінця вересня, навіть незважаючи на те, що санкції США залишаються в силі.

Крім цього, оцінюючи настрої ринку, офіційні особи США розробляють пропозицію, яка пом’якшить санкції щодо нафтового сектору Венесуели, що дозволить більшій кількості компаній і країн імпортувати сиру нафту.

Реклама: