АРМА просить Кабмін призначити державного управителя Одеського НПЗ

Вівторок, 22 серпня 2023, 16:17 -

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів звернулося до уряду з пропозицією визначити управителя для Одеського нафтопереробного заводу за спеціальною процедурою.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

"Таке рішення прийняте з огляду на виявлення ризиків надзвичайної ситуації техногенного характеру на території підприємства", - пояснили в Агентстві.

Спеціальна процедура визначення управителя передбачена ст. 21-1 закону про АРМА. Управителя має визначити Кабмін з-поміж державних компаній, спроможних втілити найбільш оптимальну стратегію розвитку заводу. 

Реклама:

В АРМА додали, що ретельно проаналізували всю наявну інформацію про актив та напередодні звернення до уряду провело консультації з Одеською ОВА, Фондом держмайна та профільними компаніями нафтопереробної галузі. 

 "Одеський НПЗ свого часу був одним із найпотужніших підприємств у галузі, однак через постійну зміну власників, багаторічний простій та ворожі обстріли під час війни перетворився на доволі складний об‘єкт управління та інвестицій. 

Тому в тісній координації з іншими відомствами докладаємо всіх можливих зусиль для відродження заводу у вигідний для держави спосіб", - зазначила голова АРМА Олена Дума.

Реклама:

Нагадуємо:

У 2017 році районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ, який належав олігарху Сергію Курченко.

Олігарха Сергія Курченка називали "гаманцем Януковича". Він з'явився в інформаційному просторі в кінці 2012 року, коли купив футбольний клуб "Металіст" у Олександра Ярославського, а пізніше створив групу енергетичних компаній "СЄПЕК".

Реклама: