БЕБ повідомило про підозру керівниці одного з одеських банків

Четвер, 17 серпня 2023, 10:44 -

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області повідомили про підозру виконуючій обов’язки голови правління одного з українських банків.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті БЕБ.

У повідомленні не оприлюднена назва банку. Проте, вочевидь, йдеться про банк, головний офіс якого розташовано в Одесі або Одеській області.

Виконуюча обов’язки голови правління цього банку підозрюється в ухиленні від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах.

Реклама:

Крім того, під час проведення обшуку помешкання фігурантки виявлені георгіївські стрічки, друковані пропагандистські матеріали, наліпки, вітальні листівки з забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму.

У ході слідства було встановлено, що службові особи банку протягом двох місяців умисно не відображали у звітності зобов’язання з податку на додану вартість. Такі дії призвели до фактичного ненадходження до Держбюджету, лише за цей період, понад 102 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють детективи теруправління БЕБ в Одеській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Одеській області та процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Реклама:
Реклама: