Приватбанк та ЄБРР уклали угоду про гарантію на 60 млн євро для фінансування українського бізнесу

Четвер, 10 серпня 2023, 14:49 -

Державний Приватбанк та Європейський банк реконструкції та розвитку розпочали співпрацю за програмою розподілу ризиків, у рамках програми українські підприємці критично важливих галузей отримають 240 мільйонів євро.

Про це повідомляє пресслужба фінустанові.

Відповідно до підписаної угоди, ЄБРР надає гарантію 60 млн євро. Нефінансований інструмент розподілу ризиків покриває до 50% кредитного ризику в розмірі до 240 млн євро за новим фінансуванням ПриватБанку.

Угода про розподіл ризиків між ЄБРР та ПриватБанком містить два компоненти. За першим (мінімум 80% від загального портфелю розподілених ризиків), інструмент розподілу ризику допоможе забезпечити доступ до фінансування оборотного капіталу та інвестиційних цілей для мікро-, малих, середніх і великих підприємств, що працюють у таких критично важливих галузях:

Реклама:
  • сільське господарство й сільськогосподарські послуги;
  • харчова і легка промисловість;
  • виробництво і послуги у сфері будівництва;
  • транспорт і логістика;
  • туризм і культура;
  • роздрібна торгівля.

За другим компонентом до 20% позик із розподілом ризику підтримає довгострокові інвестиції приватних малих та середніх бізнесів у екологічні технології, які відповідають вимогам ЄС. Прийнятні субпозичальники також отримають фінансовану ЄС технічну допомогу та інвестиційні заохочення після завершення своїх інвестиційних проектів.

Підписана з ЄБРР угода є першою міжнародною для Приватбанку.

"Для нас як лідера ринку з обслуговування мікро, малого й середнього бізнесу співпраця з ЄБРР - послідовний крок. Разом ми можемо зробити значно більше для розвитку української економіки", - зазначив голова правління Герхард Бьош.

Реклама:

Перевагами програми є можливість отримати фінансування і розвинути, оновити чи посилити власний бізнес через інвестиції в більш екологічні технології, які відповідають вимогам ЄС, а також можливість отримати грант у сумі до 30% від вартості успішно реалізованого, відповідно до вимог, інвестиційного проекту. 

Нагадуємо:

Європейський банк реконструкції та розвитку та компанія PwC допоможуть українським теплогенеруючим об’єктам в переході на альтернативні низьковуглецеві джерела енергії.

Реклама: