Швеція планує побудувати 10 ядерних реакторів на тлі зростання попиту на електроенергію

Четвер, 10 серпня 2023, 10:49 -

Швеція заявила, що їй необхідно потроїти потужності атомної енергетики протягом наступних кількох десятиліть, щоб задовольнити різке зростання попиту на електроенергію.

Про це пише Bloomberg.

На сьогодні у Швеції працюють шість реакторів.

Швеція потребує всіх нових енергетичних потужностей, які вона може отримати, оскільки попит на електроенергію подвоїться протягом наступних кількох десятиліть на тлі електрифікації промисловості і транспорту, заявила міністерка клімату та енергетики країни Роміна Пурмохтарі.

Реклама:

За її словами, щонайменше 10 нових реакторів мають бути побудовані до 2045 року. Нові атомні електростанції є основою стратегії уряду щодо збільшення виробництва електроенергії.

За даними агентства, Vattenfall AB і фінська Fortum Oyj вивчають можливість будівництва невеликих модульних реакторів, які можуть бути введені в експлуатацію в першій половині наступного десятиліття.

Однак німецька компанія Uniper SE, яка експлуатує найбільший у Швеції реактор, раніше цього місяця завдала удару по амбіціях уряду, заявивши, що не планує надалі інвестувати в цю технологію.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: