Україна узгодила з Туреччиною кроки щодо ратифікації угоди про ЗВТ

Середа, 5 липня 2023, 14:43 -

Україна готова вжити необхідних заходів для ратифікації Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Туреччиною, підписаної 3 лютого 2022 року.

Про це повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко під час телефонної розмови з міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом (Ömer Bolat).

"Я запевнила, що Україна готова вжити необхідних кроків для ратифікації Угоди про вільну торгівлю між нашими країнами та почати переговори щодо перегляду документа у 2024 році", - написала Свириденко у твіттері після спілкування з турецьким колегою.

У жовтні минулого року Свириденко зазначала, що у зв'язку зі зміною ситуації в Україні тривають переговори з Туреччиною щодо встановлення перехідного періоду для окремих галузей виробництва, зокрема, легкої промисловості. За її словами, очікувалося, що в грудні-2022 - січні-2023 додаткові домовленості буде досягнуто, що відкриє дорогу до ратифікації угоди в парламентах обох країн.

Реклама:

Нагадуємо:

Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Туреччиною була парафована 3 лютого 2022 року прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і міністром торгівлі Туреччини Мехметом Мушем.

Це сталося за підсумками проведення 12 раундів переговорів і низки експертних консультацій упродовж 2011-2022 років.

Реклама:

Угода набуде чинності після ратифікації її парламентами обох країн та обміну ратифікаційними грамотами.

Реклама: