Збройова компанія Rheinmetall завершує навчання українців для роботи на новому заводі в Україні

Понеділок, 31 липня 2023, 10:23 -

На заводі, який німецька збройова компанія Rheinmetall незабаром відкриє в Україні, працюватимуть громадяни України, які наразі проходять навчання в Німеччині.

Про це повідомляє Welt з посиланням на керівника компанії Арміна Паппергера.

"Для роботи будуть використані українці, які зараз ще проходять навчання в Німеччині", - повідомив Паппергер.

За його словами, завод в Україні буде запущено в експлуатацію вже незабаром.

Реклама:

"Ми хочемо почати працювати після літніх канікул", - сказав керівник компанії.

Зазначається, що у війні проти Росії українці роблять ставку на бойові машини піхоти Marder, основні бойові танки Leopard, самохідні гаубиці та військові вантажівки, у виробництві яких брав участь Rheinmetall. Зенітна система Gepard, яку також використовують українці, була розроблена дочірньою компанією Rheinmetall у 60-х роках.

Відповідно, важливо дотримуватися максимально коротких відстаней до об'єктів ремонту та обслуговування. Rheinmetall хоче відкрити ремонтні центри в Україні, щоб танки та інша військова техніка могли бути приведені в форму на місці.

Реклама:

Нагадуємо:

Планується, що завод вироблятиме до 400 бойових танків на рік та ремонтуватиме бронемашини Fuchs. На початку липня повідомлялось, що спільне підприємство відкриється протягом наступних 12 тижнів.

Раніше Паппергер прокоментував заяви представниці МЗС Росії Марії Захарової, яка назвала майбутній завод концерну в Україні "законною ціллю", запевнивши, що від планів створення заводу в Україні не відмовляється, а також планує захистити його від атак за допомогою систем протиповітряної оборони власного виробництва.

Німецька компанія очікує підписання контрактів на створення ще двох спільних підприємств – із виробництва боєприпасів та протиповітряної оборони.

Реклама: