Фейки про позбавлення ліцензії банку "Конкорд" поширюють спецслужби РФ - пресслужба банку

П'ятниця, 28 липня 2023, 19:40 -

Банк "Конкорд" спростував інформацію нібито про позбавлення його ліцензії в результаті перевірки Національним банком.

Заява поширена на сайті банку.

"У зв'язку з поширенням чуток і появою матеріалів про нібито позбавлення АТ "АКБ "Конкорд" банківської ліцензії, рішуче спростовуємо цю інформацію", - ідеться в заяві.

У банку наголосили, що метою поширення цієї інформації є дестабілізація ситуації в Україні.

Реклама:

"Подібні плітки почали з’являтися на сайтах-"смітниках", які відомі використанням неперевіреної інформації, а також у створених російськими спецслужбами телеграм-каналах, метою яких є дестабілізація ситуації в Україні", - йдеться в повідомленні.

"Ми спостерігаємо та надзвичайно стурбовані тим тиском, який за допомогою ворожих ресурсів (припускаємо, що нашими конкурентами) чиниться на Нацбанк України та на суспільство, маніпулюючи версіями щодо висновків перевірки, видаючи за справжню версію припущення про позбавлення ліцензії", - йдеться в заяві.

У "Конкорді" наголосили, що підтримують дії НБУ щодо регулювання "так званого гемблінгу" та формування ефективної та прозорої банківської системи.

Реклама:

"Банк "Конкорд" заявляє, що готовий виконувати всі умови та дотримуватись всіх правил, створених регулятором задля стабільної роботи фінансової системи України", - зазначено в заяві.

Нагадуємо:

За даними Нацбанку України, на 1 червня 2023 року "Конкорд" за розміром активів посідав 35-те місце (4,83 млрд грн) серед 65 банків, що діють у країні. За перші три місяці 2023 року мережа підрозділів банку скоротилася на два відділення - до 12.

У лютому повідомлялося, що в Україні викрито діяльність 9 банків - 8 приватних та одного державного, які надавали гральному бізнесу послугу по міскодінгу (призначення банком суб'єкту господарювання коду категорії, що не відповідає його фактичній діяльності) та виводу цих грошей.

Реклама: