Кабмін призначив на Мінкульт чиновника з корупційними порушеннями в біографії

П'ятниця, 28 липня 2023, 17:53 -
 

Кабмін призначив тимчасовим виконувачем обов'язків міністра культури Ростислава Карандєєва, в декларації якого НАЗК виявило в 2021 році невідповіності майже на пів мільйона гривень.

Про призначення Карандєєва повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Тимчасово покладено виконання обов’язків Міністра культури та інформаційної політики України на Карандєєва Ростислава Володимировича", - йдеться в повідомленні.

Водночас на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції можна знайти досить свіжі дані щодо Ростислава Карандєєва в розділі "Декларування", в яких стверджується, що службовця було викрито на недостовірному декларуванні.

Реклама:

Згідно з інформацією НАЗК, виявлені порушення підпадали під адміністративну відповідальність.

Так, 12 квітня 2021 року НАЗК повідомило про початок повної перевірки декларацій 92 публічних службовців. Серед них під номером 19 можна знайти Карандєєва Ростислава Володимировича, Першого заступника Міністра культури та інформаційної політики.

Результати перевірки НАЗК оприлюднило 9 вересня.

Реклама:

В декларації Ростислава Карандєєва було виявлено недостовірні відомості на суму 449 тис. грн.

У ЗМІ можна знайти повідомлення з посиланням на висновок НАЗК про те, що йдеться про недостовірне декларування щодо об'єктів нерухомості. Начебто, йшлося про порушення ч. 4 ст. 172-6 КУпАП - подання завідомо недостовірних відомостей у декларації, яке тягне за собою накладення штрафу від 1000 до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Проте даний висновок на сайті НАЗК наразі недоступний.

Загалом Карандєєв працює в органах публічної влади з 1995 року.

З відкритих джерел відомо, що Карандєєв був депутатом II, III та IV скликань Київради. А 1998 року делегований політичним об'єднанням "Молода Україна" на посаду міністра молоді і спорту Кабміну Юлії Тимошенко.

Окрім цього, з 2001 року очолював політичну партію "Молода Україна". Уже через рік балотувався до Верховної Ради у складі блоку політичних партій "Єдність" (до блоку належали "Молода Україна", Політична партія "Єдність Олександра Омельченка", Соціал-демократичний союз, "Українська партія Справедливості — Союз ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганців"), але не пройшов.

Справи сім’ї, молоді та спорту

  • 2006–2007 — директор департаменту фізичної культури Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.
  • 2007–2008 — радник України у справах сім'ї, молоді та спорту з питань "Євро-2012".
  • 6 лютого 2008 — 14 квітня 2010 — заступник міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту.

Карандєєв та Мінкульт

  • Березень 2014 — травень 2014 — радник міністра культури України Євгена Нищука.
  • 21 січня 2015 — 29 квітня 2016 — заступник міністра культури України В’ячеслава Кириленка.
  • 29 квітня 2016 — 26 лютого 2020 — заступник міністра культури України — керівник апарату (міністрами були Євген Нищук та Михайло Кулиняк).
  • Липень 2020 — радник керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.
  • 15 липня 2020 — перший заступник міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Ростислав Карандєєв також є членом Асоціації реставраторів України та перебуває в складі ради Фонду гуманітарних програм міста Києва.

Реклама: