У Повітряних силах оцінили можливість відновлення цивільних польотів над Україною до кінця війни

П'ятниця, 28 липня 2023, 14:37 -

Повітряні сили скептично ставляться до заяв про можливість відновлення польотів цивільної авіації в Україні до припинення війни.

Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

"Тут важко зрозуміти, як можна у стані війни взагалі проводити польоти. Бачте, ми мали зерновий коридор, з якого Росія вийшла одноосібно. Вони що, з Росією будуть домовлятися, щоб та не обстрілювала гуманітарні авіаційні коридори?", – зазначає він.

Крім цього Ігнат додав, що наразі всі аеродроми, які є на території Україні, є оперативними.

Реклама:

"Ви бачите, що долітає усюди, в будь-якій точці країни можуть з'явитись ракети, ворожі дрони. Скільки летить "Кинжал", всі прекрасно знають. Компанії цивільні, які хочуть працювати в Україні, – це дійсно приємно, що навіть попри таку ситуацію є бажаючі завоювати український авіаційний ринок", – зазначив речник ПС та додав, що Україна потребує не лише сполучення з іншими країнами, але й всередині неї.

У цьому контексті виникає питання щодо страхування бортів і пасажирів. На думку Ігната, допоки війна не закінчиться, сподіватись на відновлення роботи цивільної авіації навряд чи можна.

"У нас дуже велика територія, ракети летять звідусіль і різних типів, противник потужний, має технологічну зброю. Звісно, дуже хочеться, щоб запрацювала авіація, але у нас перекритий повітряний простір над Україною, і думаю, ще не скоро його відкриють", – резюмував він.

Реклама:

Читайте також: Україна – не Ізраїль. Чи можливо відкрити українське небо до кінця війни?

Нагадуємо:

Ірландський лоукостер Ryanair розглядає можливість відновлення невеликої кількості рейсів в Україну до кінця 2023 року за умови успішних переговорів щодо часткового відкриття повітряного простору. 

Реклама: