Зранку окупанти завдали ракетного удару по коксохімічному заводу в Авдіївці

Четвер, 27 липня 2023, 11:13 -

27 липня уранці російські окупанти завдали удар по Авдіївському коксохімічному заводу.

Про це повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

"Зранку росіяни обстріляли Авдіївку з Градів і артилерії та завдали удару двома ракетами по Авдіївському КХЗ", - зазначив він.

Нагадуємо:

Реклама:

У травні 2022 року група "Метінвест" оголосила про початок консервації Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ). Однак продовжують працювати фахівці, які забезпечують зберігання промислових потужностей АКХЗ у період воєнних дій.

З повідомлень голови Донецької ОДА відомо, що підприємство або район навколо нього зазнає атак по кілька разів на місяць.

Один з найбільших ударів відбувся, зокрема, 13 березня 2022 року, коли п'ять снарядів із реактивної системи залпового вогню "Град" влучили на територію Авдіївського коксохімічного заводу, зруйнували декілька виробничих цехів і трубопровід. Але завод відновив виробничий процес.

Реклама:

3 травня 2022 року під ворожим обстрілом опинилася робоча зміна заводу. Атака окупантів була швидка та прицільна. Спеціалісти підприємства навіть не встигли повернутися до заводу до бомбосховищ. Щонайменше 10 людей загинули, 15 були поранені.

Також у травні 2022 року ворог завдавав ударів по підприємству протягом двох днів.

Вкотре під ворожим вогнем Авдіївський коксохім опинився у червні 2022 року, зазнали пошкоджень будівлі та виробництво на території заводу.

У березні 2023 року по підприємству був завданий авіаракетний удар.

Реклама: