Литва розглядає можливість повного припинення автобусного сполучення з Білоруссю

Четвер, 27 липня 2023, 09:44 -

Міністерство транспорту і комунікацій Литви звернулося до Департаменту державної безпеки з проханням оцінити ризик автобусних пасажирських перевезень до Білорусі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телеканал TV3.

Як зазначили у Міністерстві, якщо такі рейси визнають ризикованими, кількість пасажирських перевезень до Білорусі скоротять або взагалі відмовляться від таких маршрутів.

Департамент державної безпеки неодноразово оприлюднював інформацію про те, що білоруські спецслужби активізували свою діяльність на кордоні і що громадян Литви, які подорожують до Білорусі, допитують на прикордонних пунктах пропуску і примушують до співпраці шляхом шантажу та психологічного тиску.

Реклама:

Литовська розвідка неодноразово закликала громадян країни уникати поїздок до Білорусі і Росії.

За даними Адміністрації безпеки транспорту Литви, наразі існує 66 пасажирських автобусних маршрутів до Білорусі та через Білорусь, які обслуговують 11 литовських перевізників та 22 білоруських перевізники.

Діяльність здійснюється в рамках міжнародної угоди між урядом Білорусі та урядом Литви.

Реклама:

Речниця Департаменту державної безпеки Литви Аурелія Верніцкайте підтвердила, що розвідка отримала звернення Міністерства зв’язку та дасть на нього відповідь.

Нагадаємо, Литва встановила 4-метровий паркан вздовж свого 690-кілометрового кордону з Білоруссю. За словами прикордонної служби Литви, цього року майже 900 мігрантів перетнули кордон і їх вислали. Багато хто потрапив у країну, перерізавши огорожу на кордоні.

Європейська правда

Реклама: