Словаччина допоможе Україні з експортом зерна, але не за рахунок своїх фермерів

Середа, 26 липня 2023, 19:55 -

Словаччина має намір підтримати Україну в експорті зерна на світові ринки за умови, що це не буде зроблено за рахунок власного сільськогосподарського сектору.

Про це, як пише "Європейська правда", в інтерв'ю інформагентству TASR заявив міністр сільського господарства Словаччини Йожеф Біреш.

Словацький посадовець запропонував створити "коридори солідарності" з використанням автомобільних, залізничних і водних шляхів для переміщення зерна з України на світові ринки.

"Словаччина прагне максимально допомогти Україні в сфері інфраструктури, щоб умови транспортування були максимально простими і зерно потрапляло туди, де воно найбільше потрібне", – сказав Біреш.

Реклама:

Зазначається, що цього літа Словаччина очікує на найбільший за останні п'ять років врожай зернових, причому виробництво буде на 12% вищим за середній показник за цей же період.

Раніше польський міністр сільського господарства Роберт Телус заявив, що Польща готова запровадити односторонню заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, якщо ЄС вирішить не продовжувати чинні заходи.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький пригрозив не відкривати кордон з Україною для зернових продуктів після 15 вересня. Із пропозицією продовжити заборону до Єврокомісії звернулись п'ять центральноєвропейських членів Євросоюзу – Болгарія, Угорщина, Польща, Румунія і Словаччина.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: