Підготовка до зими: Шмигаль розповів, скільки газу вже у сховищах та що з ремонтами

Вівторок, 25 липня 2023, 16:37 -

У рамках підготовки до опалювального сезону в українські підземні газосховища вже закачали 80% від необхідного обсягу газу, також триває відновлення енергетики.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Від початку року вже відремонтували 14,5 тис. км  повітряних ліній, низку підстанцій та електрообладнання. Також забезпечується посилений захист для енергооб’єктів. 

"Національна компанія "Укренерго" виконала близько 60% запланованих робіт із відновлення мереж. Рухаємося чітко в межах графіків. У підсумку плануємо додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. Таке завдання поставив перед Міністерством енергетики", — зазначив Шмигаль.

Реклама:

Одночасно ведуться роботи з підготовки до зими й теплоенергетики. У плановому реживі відбуваються ремонти ТЕЦ, котелень та ТЕС.

"11,7 млрд куб. м газу вже закачано в українські газосховища. Це майже 80% від потреби. На складах маємо в наявності 1,5 млн тонн вугілля, плануємо вийти на показник 1,8 млн тонн", — додав очільник Кабміну.

Шмигаль також закликав Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерство енергетики, "Укренерго", "Нафтогаз", які є відповідальними за підготовку до зими, до максимальної концентрації зусиль та до мобілізації ресурсів.

Реклама:

Читайте також: Наступна зима буде не менш складною, ніж попередня. До чого готуватися?

Економічна правда

Реклама: