Ціни на нафту зросли на тлі скорочення пропозиції і сподівань на попит у Китаї

Вівторок, 25 липня 2023, 09:15 -

Ціни на нафту зросли у вівторок, оскільки ознаки скорочення поставок і обіцянки китайської влади підтримати другу найбільшу економіку світу підняли настрої інвесторів.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 22 центи, або на 0,3%, до 82,96 долара за барель до 02:53 за Гринвічем, в той час як американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) зросла на 23 центи, також на 0,3%, до 78,97 долара.

Обидва бенчмарки зросли більш ніж на 2% напередодні, коли досягли найвищих показників закриття з квітня.

Реклама:

Ціни на нафту зростають вже чотири тижні поспіль, і очікується, що поставки скоротяться через скорочення з боку ОПЕК+. Деякі аналітики кажуть, що в короткостроковій перспективі ціна може зрости ще більше.

"Енерготрейдери стають все більш впевненими в тому, що жорсткість політики світових центральних банків скоро закінчиться, що має надати певну підтримку глобальному зростанню", - сказав аналітик OANDA Едвард Мойя.

"У Китаї, другій найбільшій економіці світу і другому найбільшому споживачеві нафти, лідери пообіцяли посилити підтримку економіки в умовах складного відновлення після COVID-19, зосередившись на стимулюванні внутрішнього попиту.

Реклама:

Проте "ведмежі" дані з єврозони та США підкреслили слабкість світової економіки.

Згідно з опитуванням, у липні ділова активність в єврозоні скоротилася набагато більше, ніж очікувалося, оскільки попит у домінуючій сфері послуг блоку знизився, а промислове виробництво падало найшвидшими темпами з моменту початку поширення COVID-19", - пише агентство.

У США ділова активність сповільнилася до п'ятимісячного мінімуму в липні, що було викликано уповільненням зростання сектора послуг, як показали дані опитування, але падіння цін на виробничі ресурси і уповільнення найму свідчать про те, що Федеральна резервна система може досягти прогресу на важливих фронтах у своїй боротьбі за зниження інфляції.

Пізніше у вівторок очікуються галузеві дані щодо запасів нафти в США. Чотири аналітики, опитані Reuters, в середньому оцінили, що запаси нафти впали приблизно на 2 мільйони барелів за тиждень до 21 липня.

Економічна правда

Реклама: