"Укренерго" отримає 240 мільйонів доларів грантової допомоги від Світового банку

Вівторок, 18 липня 2023, 19:45 -
 
фото: facebook Кудрицького

"Укренерго" разом з Міненерго та Мінфіном підписали зі Світовим Банком (МБРР) дві угоди про виділення компанії грантової допомоги.

Про це повідомив у Facebook голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, за першою угодою грантові кошти уряду Німеччини будуть спрямовані на закупівлю і встановлення спеціальних пристроїв, що підвищують стабільну роботу української енергосистеми -STATCOM.

"Іншим документом визначена передача Укренерго допомоги на закупівлю спецтехніки, автотрансформаторів та іншого високовольтного обладнання, яке зазнало пошкоджень від ударів російських ракет та дронів", - пояснив Кудрицький.

Реклама:

"Разом з нашими партнерами ми готуємо наші об’єкти до проходження наступного опалювального сезону і робимо все можливе для сталого енергозабезпечення країни. Також Укренерго виконує важливу технічну умову ENTSO-E для посилення нашого з'єднання з європейською мережею.

Пристрої STATCOM дадуть змогу не тільки збільшити стійкість української енергосистеми, але й позитивно впливатимуть на збалансованість всієї об'єднаної європейської континентальної мережі", - додав він.

Економічна правда

Реклама:
Реклама: