SpaceX Маска наблизилася до оцінки в $150 мільярдів після продажу акцій інвесторам

П'ятниця, 14 липня 2023, 11:18 -
 
spaceX

Космічна компанія SpaceX Ілона Маска продала новим та існуючим інвесторам акцій на суму до 750 млн дол, за 81 дол за акцію - на тлі цього оцінка компанії наблизилась до 150 млн дол.

Про це пише CNBC.

"Наразі компанія не оголошувала про залучення нового капіталу, а пропозиція про купівлю є вторинним продажем існуючих акцій. У квітні Маск заявив, що компанія "не очікує необхідності залучення фінансування" для подальшої підтримки програм Starship, Starlink та інших ініціатив", - пише видання.

SpaceX зазвичай проводить такі вторинні розміщення акцій приблизно двічі на рік, щоб дати можливість співробітникам та іншим акціонерам компанії продати акції.

Реклама:

Нова ціна акцій приблизно на 5% вища за попередню на вторинному ринку, яка становила 77 доларів за штуку, при оцінці компанії в 140 мільярдів доларів. SpaceX не відповіла на запит CNBC прокоментувати пропозицію про покупку.

Раніше про плани компанії продати акції повідомляли Bloomberg і The Wall Street Journal.

SpaceX продовжує залишатися однією з найдорожчих приватних компаній у світі.

Реклама:

Компанія встановила майже монополію на ринку запусків супутників у США завдяки ракетам Falcon. 

У січні цього року капіталізація SpaceX зросла до 137 млрд дол - компанія тоді також залучила близько 750 млн дол через приватне розміщення акцій за ціною 77 дол за акцію.

Економічна правда

Реклама: