Кабмін змінив порядок надання одноразової допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Середа, 12 липня 2023, 16:04 -

Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС відтепер можуть отримати одноразову матеріальну грошову допомогу незалежно від того, чи зареєстровані вони як ВПО і чи отримують щомісячні виплати на проживання.

Відповідні зміни до Порядку надання такої допомоги ухвалив Кабінет Міністрів України, повідомляє Мінсоцполітики.

"Одноразову матеріальну грошову допомогу отримуватимуть усі постраждалі від підриву Каховської ГЕС", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі змінами, скасовується необхідність перевірки осіб, які претендують на призначення грошової допомоги, на предмет того, чи отримували вони допомогу як внутрішньо переміщені особи.

Реклама:

Нагадуємо:

19 червня Уряд ухвалив постанову, відповідно до якої постраждалі з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей можуть отримати 5 тис. грн одноразової матеріальної грошової допомоги за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Звернутися з заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 серпня 2023 р. (включно). Отримати кошти можна через АТ "Укрпошта" або через установи уповноважених банків із можливістю їх зняття через платіжні термінали.

Реклама:

Подати заяву на отримання допомоги можна у будь-якому управлінні соціального захисту.

Детальніша інформація про одноразову матеріальну грошову допомогу постраждалим від підриву російською федерацією Каховської ГЕС – за посиланням.

Реклама: