Венеціанська комісія рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів

П'ятниця, 9 червня 2023, 16:13

Європейська комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів через війну.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська з Венеції після засідання комісії.

"Тому, що війна істотно змінює баланс сил в Україні: істотно зменшує вплив олігархів. І це як руйнування їхніх підприємств, так і функціонування органів державної влади під час війни", - сказав він у розміщеному у фейсбуці відео.

"Тому оцінити належним чином вплив закону про олігархів на політичну систему, правову систему вкрай складно", - додав Малюська.

Реклама:

Нагадуємо:

Раніше Малюська казав, що Єврокомісія вимагає в України дочекатися висновку Венеційської комісії перед імплементацією закону про олігархів, інакше вступ України в Європейський Союз виявиться під загрозою.

Рік тому міністр юстиції Денис Малюська припустив внесення змін до закону про деолігархізацію після висновків Венеціанської комісії.

Реклама:

До війни секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що  під перевірку на відповідність критеріям, визначеним законом про олігархів, може підпадати близько 86 осіб. Хто саме – він не озвучував.

Реклама: