Нафта дорожчає на тлі скорочення пропозиції

Середа, 28 червня 2023, 11:21 -

Ціни на нафту в середу, 28 червня, зросли на тлі більшого, ніж очікувалось, скорочення запасів у США та занепокоєння щодо підвищення процентних ставок.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту Brent піднялися на 34 центи, або 0,47%, до 72,60 доларів за барель на 06:26 за Гринвічем.

Реклама:

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) підвищилися на 26 центів, або 0,38%, до 67,96 доларів за барель.

Обидва контракти впали приблизно на 2,5% на попередній сесії через сигнали про те, що центральні банки можуть не припинити підвищення процентних ставок.

Що вплинуло на ціни

Реклама:

Запаси сирої нафти впали приблизно на 2,4 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 23 червня, повідомили ринкові джерела з посиланням на дані промислової групи American Petroleum Institute. 

Аналітики очікували розіграшу в 1,76 мільйона барелів. Дані уряду США щодо запасів мають бути опубліковані в середу.

Запаси бензину впали приблизно на 2,9 мільйона барелів у порівнянні з оцінками в 126 тис барелів.

Що стосується попиту, президент Європейського центрального банку Крістін Лагард заявила у вівторок, що стійко висока інфляція вимагатиме від банку уникати оголошення про припинення підвищення ставок. Вищі процентні ставки можуть негативно вплинути на економічну активність і попит на нафту.

Зростання довіри споживачів у США в червні також призвело до занепокоєння ринку щодо того, що Федеральному резерву, ймовірно, доведеться продовжувати підвищувати процентні ставки.

Аналітики кажуть, що ринки намагаються позбутися страхів, що вищі процентні ставки вплинуть на глобальне зростання та попит на нафту.

Економічна правда

Реклама: