Деякі китайські компанії ставлять під сумнів подальшу співпрацю з РФ після заколоту "Вагнера" – ЗМІ

Вівторок, 27 червня 2023, 18:17 -

Хоча заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина швидко згас, деякі китайські експортери тепер ставлять під сумнів свою подальшу співпрацю з Росією. 

Про це пише Reuters.

Так, коли в суботу з'явились новини, що бойовики ПВК "Вагнер" просуваються до Москви, кілька бізнесменів з південного Китаю почали гарячково обдзвонювати заводи, щоб зупинити відвантаження товарів, призначених для Росії.

"Ми думали, що буде велика проблема", - сказав голова торгової організації, що об'єднує фірми з південної китайської провінції Фуцзянь, Шен Мухуй

Реклама:

Хоча криза послабилася, "деякі люди залишаються осторонь, оскільки вони не впевнені, що станеться далі", додав він, відмовившись назвати компанії, які призупинили поставки.

Китай намагався применшити значення подій вихідних і висловив підтримку Москві, з якою він уклав угоду про партнерство "без обмежень" незадовго до того, як РФ вторглася в Україну.

Але в понеділок високопоставлений американський посадовець заявив, що заколот на вихідних занепокоїв Пекін, і деякі аналітики в Китаї та за його межами почали ставити питання про те, чи потрібно Пекіну послаблювати свої політичні та економічні зв'язки з Москвою.

Реклама:

"Це стало ложкою дьогтю в бочці меду відносин "без обмежень", - каже сінгапурський аналітик з питань безпеки Александр Ніл.

Міністерство закордонних справ Китаю, яке назвало заколот, що зійшов нанівець, "внутрішніми справами Росії" і висловило підтримку зусиллям Москви щодо стабілізації ситуації, не відразу відповіло на запит Reuters про коментарі.

Економічна правда

Реклама: