Україна отримала вже 22 мільярди доларів через механізми Світового банку

Вівторок, 27 червня 2023, 16:27 -
 
Getty images

Із початку повномасштабної війни Україна отримала від Світового банку та країн-донорів через механізми банку понад 22 млрд доларів.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко у рамках робочого візиту до Вашнгтону.

"Щиро вдячний Групі Світового банку за вагому фінансову допомогу для України з перших днів повномасштабної військової агресії РФ.

З 24 лютого 2022 року Світовий банк мобілізував на підтримку України фінансові ресурси у розмірі 34 млрд доларів. Понад 22 млрд доларів США з цієї суми вже надано Україні", - заявив Марченко.

Реклама:

"Фінансова допомога, отримана від Світового банку та створених трастових фондів, відіграє вагому роль у забезпеченні першочергових соціальних видатків та підтримці збалансованості державного бюджету", - додав міністр.

Під час зустрічей з керуючим директором Світового банку з питань операційної діяльності Анною Б'єрде та віце-президентом Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонеллою Бассані також обговорили імплементацію нових спільних проєктів, які будуть впроваджуватись у процесі відбудови України, додали у Мінфіні.

Зокрема: для реконструкції транспортної інфраструктури "RELINK", електроенергетичного сектору "Re-Power", а також підтримки системи охорони здоров’я "Heal Ukraine".

Реклама:

"Окрім того, українська сторона разом із колегами зі Світового банку наразі опрацьовують пропозиції щодо ініціювання ще двох нових проєктів", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Реклама: