Central China зупинила виплату всіх офшорних боргів через слабкість ринку нерухомості

Субота, 24 червня 2023, 15:19 -
 
getty images

Китайський забудовник Central China Real Estate що призупинить всі виплати за офшорними боргами, посилаючись на слабкість ринку нерухомості в країні, погіршення продажів і обмежену ліквідність.

Про це пише Bloomberg.

Компанія, акції якого котируються на Гонконгзькій біржі, після ретельного розгляду компанія призупинить виплати всім офшорним кредиторам, щоб забезпечити справедливе ставлення до всіх офшорних кредиторів.

Central China у п’ятницю не змогла виплатити відсотки за своїми 7,75% облігаціями з погашенням у 2024 році за закінченням пільгового періоду.

Реклама:

Забудовник попередив, що така несплата може призвести до того, що кредитори вимагатимуть прискорення погашення своїх боргів. 

Загалом у травні ціни на житло в Китаї зростали найповільнішими темпами за останні чотири місяці, що свідчить про відновлення слабкості на ринку житлової нерухомості після того, як після історичного спаду ціни ненадовго зросли. 

Пекін розглядає широкий пакет стимулюючих заходів, в тому числі спрямованих на підтримку ринку нерухомості, оскільки на уряд чиниться тиск з метою стимулювання економіки.

Реклама:

За даними Bloomberg Economics, гора боргів забудовників, що дорівнює приблизно 12% ВВП Китаю, знаходиться під загрозою дефолту. Інші китайські забудовники також вдалися до призупинення виплати боргів, в тому числі CIFI Holdings Group Co, ще один невеликий забудовник.

Цього року акції Central China впали на 70%. Індекс китайських девелоперів впав на 26% за той самий період, оскільки новий спад у цій галузі негативно позначився на китайських ринках.

Економічна правда. 

Реклама: