Німеччина підписала ще одну довгострокову угоду на поставки СПГ зі США

П'ятниця, 23 червня 2023, 10:06 -

Німеччина підписала ще одну довгострокову угоду про імпорт більшої кількості американського скрапленого природного газу, оскільки Берлін прагне замінити російські енергоносії.

Про це пише Financial Times.

SEFE (Securing Energy For Europe) - компанія, що виникла в результаті фактичної націоналізації Берліном німецьких підприємств російського державного "Газпрому" - закуповуватиме 2,25 млн тонн газу на рік у Venture Global LNG, американського розробника експортних терміналів уздовж Мексиканської затоки.

"20-річний термін дії контракту на постачання свідчить про те, що Німеччина, яка почала імпортувати СПГ лише сім місяців тому, очікує, що споживання газу в її економіці не зменшиться, незважаючи на мету скоротити 95% чистих викидів вуглецю до 2045 року. SEFE повністю належить німецькій державі", - пише FT.

Реклама:

Виконавчий директор SEFE Егберт Лаеге заявив, що ця угода є "ще одним важливим кроком у нашій місії із забезпечення енергетичної безпеки європейських споживачів" і "сприятиме подальшій диверсифікації та сталості" поставок на континенті.

Головний виконавчий директор Venture Global Майк Сейбл привітав "стратегічне партнерство" з Німеччиною, заявивши, що його компанія має "за честь підтримувати ключового союзника США".

Компанії не розголошують ціну, за якою буде продано газ, що еквівалентно приблизно 5 відсоткам попиту Німеччини.

Реклама:

Ця угода є другою 20-річною угодою Німеччини з Venture Global, після угоди на 2 млн т/рік, підписаної з підприємством EnBW, яке значною мірою належить південно-західній землі Баден-Вюртемберг. Ці угоди зроблять Venture Global найбільшим постачальником СПГ в Німеччині.

Минулого року німецька компанія RWE уклала угоду про постачання катарського СПГ на 15 років - значно коротший термін, ніж хотіла країна Перської затоки, яка в останні місяці підписала угоди з китайськими компаніями на 27 років. 

Економычна правда

Реклама: