Румунія може спрямувати частину прибутків енергокомпаній на відновлення інфраструктури України

П'ятниця, 23 червня 2023, 09:17 -

Румунія розглядає можливість спрямування частини прибутків енергокомпаній на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України за підсумками зустрічі міністра Германа Галущенка з головою МЗС Румунії Лумініцею Одобеску у межах Конференції з відновлення України у Лондоні.

"Сторони обговорили заходи з посилення енергетичної безпеки в регіоні, а також допомогу українському енергосектору у відновленні та відбудові об’єктів інфраструктури, зруйнованих внаслідок російських атак.

Особливу увагу на зустрічі міністри приділили заклику Міністерства енергетики України до іноземних партнерів поділитися додатковими прибутками, які енергетичні компанії отримали в результаті розв'язаної Росією війни в Україні, що зумовило істотні стрибки цін на енергоринках, а відтак - незаплановані доходи їхніх гравців", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що міністр енергетики Румунії Вірджил Даніель Попеску повідомив про готовність розглянути цю ініціативу.

Під час зустрічі в Лондоні Галущенко та Одобеску обговорили шляхи і напрямки реалізації відповідних планів.

У Міненерго нагадали, що першою рішення про спрямування 10%, або 12 млн євро, надприбутків на відновлення України ухвалила Міжнародна енергетична компанія Ignitis Group зі штаб-квартирою у Вільнюсі (Литва).

Реклама:

Економічна правда

Реклама: