Нафта дешевшає на невизначеному попиті, ринок очікує на дані по запасах в США

Четвер, 22 червня 2023, 09:40 -

Ф'ючерси на нафту впали в четвер на тлі побоювань щодо попиту після того, як голова ФРС США натякнув на подальше підвищення процентних ставок,  в той час як трейдери очікували офіційних даних про запаси в США після галузевого звіту, який показав несподіване скорочення запасів сирої нафти.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 20 центів, або на 0,3%, до 76,92 долара за барель о 04:00 за Гринвічем, в той час як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) знизилися на 19 центів, або на 0,3%, до 72,34 долара.

На попередній сесії ціни на нафту зросли на долар за барель, оскільки ціни на кукурудзу та сою в США досягли багатомісячних максимумів, посиливши очікування, що неврожай у всьому світі може знизити обсяги виробництва біопалива та збільшити попит на нафту.

Реклама:

Однак ринок був обережним, оскільки голова ФРС Джером Пауелл у своєму виступі в Конгресі в середу підтвердив, що метою центробанку є стримування інфляції, і сказав, що ще два підвищення процентної ставки на 25 базисних пунктів до кінця року є "досить вдалим припущенням".

Вищі відсоткові ставки в кінцевому підсумку збільшують вартість запозичень для споживачів, що може сповільнити економічне зростання і знизити попит на нафту.

"Відновлення економіки Китаю все ще залишається в центрі уваги нафтотрейдерів. Більше стимулюючих заходів з боку китайського уряду може поліпшити перспективи попиту на нафту", - сказала ринковий аналітик CMC Тіна Тенг, додавши, що дані про виробничу активність в Китаї на наступному тижні можуть вплинути на рух цін на нафту.

Реклама:

Тим часом, офіційні дані про запаси від Управління енергетичної інформації США будуть опубліковані пізніше в четвер. Звіт був затриманий на день після державного свята в понеділок.

За попередніми даними Американського інституту нафти, запаси сирої нафти в США за тиждень, що закінчився 16 червня, скоротилися приблизно на 1,2 мільйона барелів, всупереч прогнозам аналітиків, які очікували зростання на 300 тис барелів.

Економычна правда

Реклама: