Столична влада пояснила, навіщо витрачає мільйони на пісок для закритих пляжів

Понеділок, 19 червня 2023, 18:49

Комунальники Києва закуплять пісок на 6,5 млн гривень для семи столичних пляжів, попри те, що цього року пляжний сезон відкрито не буде.

Причину пояснили в КМДА з посиланням на КП "Плесо".

Так, підсипання відбудеться на пляжах: "Центральний", "Веселка", "Передмістна Слобідка", "Тельбін", "Пуща-Водиця", "Троєщина" та "Райдуга".

Комунальники зазначають, що підсипання піску необхідне для відновлення природного шару піщаного покриву, адже внаслідок весняного водопілля у Києві було підтоплення заплави річок та прирічкових територій, що погіршило їх санітарно-гігієнічний стан та призвело до розмивання пляжних зон.

Реклама:

Зокрема, на території низки пляжів відбулось руйнування поверхні піщаного покриву, що своєю чергою може призвести до пошкодження кореневої системи дерев та зелених насаджень, а надалі — до загибелі рослинності та погіршення екологічного стану в цілому.

"Аби запобігти цьому, а також для відновлення природного шару піщаного покриву і проводяться роботи із санітарного підсипання піску, і це є доцільним навіть в умовах, коли пляжний сезон не відкривається", — йдеться у повідомлені.

Для виконання необхідних робіт із підсипання пляжних територій КП "Плесо" оголосило про проведення процедури відкритих торгів на закупівлю: архітектурних, інженерних та геодезичних послуг, очікуваною вартістю 6 535 000 грн.

Реклама:

Зазначається, що останній раз послуги з підсипання піску і планування пляжної території на деяких пляжах проводились понад два роки тому.

Нагадуємо:

У травні Київська міська військова адміністрація повідомила, що у столиці не планують відкривати пляжний сезон. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони міста Києва.

У КМДА радять громадянам утриматись від відвідувань пляжів та відпочинкових зон через відсутність укриттів і сховищ.

Реклама: