Банк Англії може підвищити ставку до 15-річного максимуму на тлі високої інфляції

П'ятниця, 16 червня 2023, 18:05 -

Банк Англії, схоже, підвищить процентні ставки на 25 базисних пунктів до 15-річного максимуму в 4,75% 22 червня, що стане 13-м підвищенням ставки поспіль, оскільки він бореться з несподівано високою інфляцією, яка ризикує вивести Британію в світові лідери.

Про це пише Reuters.

Цього тижня інвестори зробили ставку на те, що Банк Англії може підвищити ставки до 6% цього року - набагато вище, ніж очікують Федеральна резервна система США або Європейський центральний банк, і до рівня, якого не бачили у Британії з 2000 року.

Голова Банку Англії Ендрю Бейлі заявив у вівторок на засіданні парламентського комітету, що інфляція знижується "набагато довше, ніж очікувалося", а ринок праці є "дуже напруженим".

Реклама:

Дані тритижневої давнини показали, що інфляція споживчих цін впала менше, ніж прогнозувалося в квітні, залишивши її на рівні 8,7%, що є найвищим показником серед великих розвинутих економік разом з Італією.

"Велика Британія дійсно переживає дуже складну ситуацію. Очевидно, що вона є складною для всіх центральних банків, але я думаю, що Британія має унікальний виклик", - сказала головний європейський економіст інвестиційної компанії PGIM Fixed Income  Кетрін Нейсс.

Однак, на її думку, Банк Англії навряд чи підніме відсоткові ставки настільки, наскільки це передбачають ринки.

Реклама:

"Напрямок руху правильний - вищі ставки, але, можливо, не настільки високі, як очікує ринок", - сказала вона.

В опитуванні Reuters, проведеному цього тижня, економісти прогнозують, що Банк Англії підвищить процентні ставки ще лише двічі, досягнувши піку в 5% до серпня або вересня.

Економічна правда

Реклама: