Російський "Сбербанк" продав "дочку" в Австрії та вийшов з європейського ринку

П'ятниця, 16 червня 2023, 16:56 -

Підсанкційний російський "Сбербанк" оголосив  про закриття угоди з продажу дочірньої компанії в Австрії Sber Vermоgensverwaltungs AG in Abwicklung (раніше Sberbank Europe AG) австрійській компанії, яку контролює Штефан Зочлінг.

Про це пише "Коммерсантъ" із посиланням на пресслужбу банку.

"Продаж нашої європейської дочки Sberbank Europe AG іноземному інвестору обумовлений поточною ситуацією у світі. Ми задоволені досягнутими умовами угоди. Сбер концентрується на розвитку фінансових послуг у Росії, де у нас 106 млн лояльних клієнтів, і в перспективних для нас дружніх країнах",- заявив перший заступник голови банку Олександра Ведяхіна.

Раніше газета Der Standard з посиланням на джерела повідомляла, що актив можуть викупити колишні менеджери банківської групи, зокрема, колишній гендиректор Герхард Ранда і екс-голова наглядової ради банківської групи Зігфрід Вольф. Активи оцінювалися в 200-300 млн євро.

Реклама:

Таким чином, ця угода стала завершенням виходу "Сбербанку" з європейського банківського ринку, про відхід з якого група повідомляла ще на початку березня 2022 року на тлі санкцій, запроваджених після російського вторгнення в Україну.

Тоді ж банк повідомляв про проблеми постачання ліквідності до європейських дочірніх структур, у яких спостерігався високий відтік депозитів.

Економічна правда

Реклама:
Реклама: