Атомні станції забезпечують половину обсягів споживання, в енергосистемі є резерв - Міненерго

Четвер, 15 червня 2023, 13:54 -

У четвер, 15 червня, українська енергосистема працює з резервом потужності, майже половина спожитої електроенергії забезпечується атомною генерацією.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

"Триває наймасштабніша за часи незалежності ремонтна кампанія в енергетиці, яка відбувається в межах підготовки до нового опалювального сезону", - нагадали в відомстві.

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, гідрогенерація виробляє менше електроенергії, ніж планувалось, Дніпрогес-1 та Дніпрогес-2 працюють з обмеженнями. 

Реклама:

Інші станції Дніпровського каскаду працюють у плановому режимі.

На Херсонщині заживили ще 2 населених пункти та понад 800 споживачів, які були відключені через підтоплення. На Миколаївщині заживили понад 600 споживачів, 2 населених пункти повністю, 2 – частково.

Загалом у Миколаївській області через підтоплення залишаються знеструмленими 1 населений пункт повністю та 7 – частково, в Херсонській області – 4 населених пункти. У місті Херсон без світла -  понад 14 тис споживачів. 

Реклама:

Обстріли пошкодили енергетичну інфраструктуру в Донецькій, Сумській областях. На Харківщині через без світла залишилися понад 9 тисяч споживачів.

Експорт електроенергії минулу добу не відбувався, комерційний імпорт склав 345 МВт*год.

Економічна правда

Реклама: