На Харківщині СБУ викрила чиновників, які вимагали "данину" з експортерів агропродукції

Понеділок, 8 травня 2023, 18:08 -

Один з керівників Держпродспоживслужби в Харківській області та його підлеглий систематично вимагали гроші в експортерів зерна.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці викрили та ліквідували корупційну схему, в якій фігурував начальник одного з управлінь Держпродспоживслужби в Харківській області та його підлеглий - інспектор.

"Учасники оборудки систематично вимагали гроші з представників українських компаній, які експортують вітчизняну агропродукцію", – зазначають у СБУ.

Реклама:

За хабарі посадовці обіцяли аграріям "безперешкодну" видачу фітосанітарного сертифіката відповідності сільгосппродукції. "Данина" становила 100 доларів на одну вантажівку з товаром.

У випадку несплати коштів чиновники погрожували максимально затягувати бюрократичні процедури щодо отримання дозвільних документів.

Співробітники СБУ поетапно задокументували два епізоди одержання неправомірної вигоди фігурантами за "сертифікацію" 20 фур з українським зерном. На отриманні другої частини неправомірної вигоди було затримано організатор схеми.

Реклама:

Йому повідомили про підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Також планується оголошення про підозру його спільнику. Обом загрожує до 10 років в’язниці.

Економічна правда

Реклама: