Постачальника супутникових знімків Maxar викупили з біржі за 6,4 мільярдів доларів

Четвер, 4 травня 2023, 19:37 -

Компанія Maxar Technologies, що займається супутниковою зйомкою, завершила операцію з продажу за 6,4 мільярдів доларів приватним акціонерам.

Про це пише TechCrunch.

У середу компанія оголосила, що її акції більше не котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі після закриття угоди з приватною інвестиційною компанією Advent International та міноритарним інвестором British Columbia Investment Management Corporation. Незабаром її буде виключено з лістингу на фондовій біржі Торонто.

Компанії оголосили про свою угоду про злиття в грудні, передбачивши, що акції Maxar, які перебувають в обігу, будуть придбані за $53 за акцію.

Реклама:

"Космічна компанія, що базується у Вестмінстері, штат Колорадо, є результатом злиття DigitalGlobe та MDA Holdings Company, що відбулося у 2017 році. Пізніше компанія продала активи MDA за 1 мільярд канадських доларів (765 мільйонів доларів США).

Відтоді компанія Maxar пережила низку злетів і падінь; 2018 рік вона завершила зі збитками в $1,26 млрд через падіння курсу акцій, частково через втрату основного супутника для зйомки", - пише видання.

Але відтоді компанія неухильно відновлювала ціну акцій, закінчивши 2022 рік з прибутком у 2 мільярди доларів. Компанія отримала великі контракти від уряду та оборонного відомства США, в тому числі контракт на суму 3,2 мільярда доларів від Національного розвідувального управління минулого року.

Реклама:

Нещодавно Maxar отримала контракт від Національного агентства геопросторової розвідки на суму до 192 мільйонів доларів протягом п'яти років.

Економічна правда

Реклама: