У Держагентстві відновлення розповіли, скільки зі зруйнованих мостів вже відбудували

Вівторок, 30 травня 2023, 15:32 -

Через велику війну в Україні було зруйновано 346 мостів, майже половина з яких - на державних дорогах. На кінець травня вже відбудували 12 з них та звели 85 тимчасових переправ.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

"Сотні знищених мостів через збройну агресію Росії по всій країні. Значні інфраструктурні руйнування маємо в тих областях, які найбільше постраждали в ході бойових дій. На державних дорогах зруйновано 157 мостів", - зазначили в агентстві.

Загалом з початку війни було зведено 85 тимчасових переправ, це допомогло швидко відновити сполучення до постраждалих сіл та міст. 

Реклама:

"Проте не всі переправи здатні витримувати значні навантаження, і на критично важливих маршрутах Агентство взялося за відбудову мостів", - додали в агентстві.

Відтак впродовж 2022 року було відновлено 41 міст, 8 з яких були зруйновані війною. Решта 33 мости, котрі розташовані та основних маршрутах та дуже важливі для логістики в країні, були аварійними.

Вже цьогоріч Агентство відбудувало та відкрило рух по 4 мостах у Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

Реклама:

Наразі будівельні роботи ведуться на 25 об'єктах у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.

"Під час війни пріоритетними є ті маршрути, через які проходять основні обсяги товарів цивільного та військового призначення. Роботи по відбудові мостів не припиняємо та плануємо найближчим часом розпочати роботи ще на низці важливих для країни об'єктів", - додали в Держагентстві відновлення.

 
Державне агентство відновлення

Нагадуємо:

Протягом року в Україні відновили 130 споруд для проїзду та третину від всіх зруйнованих залізничних мостів. 

Економічна правда

Реклама: