Маск цього тижня вперше за три роки відвідає Китай – ЗМІ

Понеділок, 29 травня 2023, 16:44 -

Гендиректор Tesla Ілон Маск, як очікується, цього тижня відвідає Китай - це буде його перша поїздка в країну за останні три роки.

Про це пише Reuters з посиланням на 3 ознайомлені джерела.

Очікується, що Маск зустрінеться з високопоставленими китайськими чиновниками і відвідає завод Tesla в Шанхаї, повідомили два джерела на умовах анонімності.

"Не відразу було зрозуміло, з ким зустрінеться Маск і що вони обговорюватимуть. Tesla та Інформаційний офіс Державної ради Китаю не одразу відповіли на запити про коментарі", - пише агентство.

Реклама:

У березні Reuters повідомляло, що Маск планує поїздку до Китаю і прагне зустрітися з китайським прем'єром Лі Цянем вже у квітні, точний час залежить від того, чи буде Лі вільний.

Китай є другим найбільшим ринком для Tesla після США, а її завод у Шанхаї - найбільшим виробничим центром автовиробника.

Маск також володіє соціальною мережею Twitter, яка заборонена в Китаї, хоча деякі люди мають доступ до неї через VPN.

Реклама:

"Ця поїздка стане першим візитом Маска до Китаю після того, як на початку 2020 року він сколихнув інтернет, танцюючи на сцені під час заходу на заводі Tesla в Шанхаї.

Це також відбудеться в той час, коли Tesla бореться з численними проблемами, включаючи посилення конкуренції з китайськими автовиробниками, які експортують вироблені в Китаї електромобілі, оскільки попит на найбільшому автомобільному ринку в світі слабшає", - додає видання.

Раніше цього місяця Маск заявив в інтерв'ю CNBC, що "існують певні обмеження щодо нашої здатності розширюватися в Китаї". Він додав: "Це не проблема попиту".

У тому ж інтерв'ю Маск сказав, що напруженість у відносинах між США і Китаєм "повинна турбувати всіх".

Економічна правда

Реклама: