Фірма фітнес-тренерки ексголови Дніпропетровської ОДА знову отримала держконтракт на дороги

Понеділок, 29 травня 2023, 13:01 -

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації 16 травня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Будінвест інжиніринг" на експлуатаційне утримання місцевих доріг у 2023 році вартістю 254 млн грн. Компанія стала відомо через зв’язки її колишньої власниці, фітнес-тренерки Яни Хланти, та ексголови ОДА Валентина Резніченка.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на дані в системі Prozorro.

Єдиним конкурентом ТОВ "Будінвест інжиніринг" було ТОВ "Автомагістраль-Південь". 

"З цим фаворитом Укравтодору "Будінвест" за останні чотири роки розіграв півсотні підрядів на 20,21 млрд грн", - пишуть журналісти.

Реклама:

Травневий контракт компанії є найбільшим з осені 2022 року, коли виявилось, що під час великої війни саме ця фірма отримала на ремонти доріг Дніпропетровщини понад 1,5 млрд грн. Сума перевищувала таку, яку держава у той період витратила на ремонти інших прифронтових та деокупованих областей. Крім цього, подібні кошти не отримував жоден з традиційних фаворитів Укравтодору.

Співвласницею фірми тоді була Яна Хланта – фітнес-тренерка та подруга тодішнього очільника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка. Після скандалу Хланту вивели зі складу власників "Будінвест інжинірингу", а її частку переписали на іншого співвласника фірма – Павла Чухна. 

Загалом від початку своєї тендерної діяльності у 2017 році "Будінвест інжиніринг" отримав з бюджету 7,83 млрд грн.

Реклама:

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА у травні 2023 року очолила Валерія Гаркуша, і саме вона підписала новий контракт з "Будінвест інжинірингом". Чиновниця раніше працювала у Кам’янському і добре знайома з Резніченком - очолювала організацію партії "Пропозиція" у Кам’янському, першим номером якої на виборах до облради 2020 року був саме Резніченко.

Читайте також: "Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни"

Нагадуємо:

На початку листопада 2022 року "Українська правда" і "Схеми" оприлюднили розслідування про те, що Дніпропетровська ОВА лише за час повномасштабного вторгнення Росії заплатила 1,5 мільярди гривень фірмі "Будінвест інжиніринг", яка належить навпіл фітнестренерці Яні Хланті, яка мала низку спільних подорожей закордон з керівником ОВА Валентином Резніченком, та менеджеру братів Дубинських, яких ФБР розшукує за фінансові махінації в США.

24 січня президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення п’яти голів обласних військових адміністрацій, зокрема звільнив голову Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

У лютому колишнього голову Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка звільнили від депутатства в обласній раді на підставі його заяви. 

Реклама: