Ціни на газ у Європі продовжують падіння

Четвер, 25 травня 2023, 11:17 -

Європейські ціни на природний газ впали ще нижче від найнижчого рівня за майже два роки, оскільки слабка регіональна економіка впливає на перспективи попиту.

Про це пише Bloomberg.

"Німеччина зазнала рецесії в першому кварталі, що підкреслило боротьбу континенту за вихід з кризи, частково спричиненої рекордно високими цінами на енергоносії минулого року. Промисловий попит на газ в Європі був млявим, незважаючи на нещодавнє падіння цін, що призвело до надлишку пропозиції на ринку.

Значно більші, ніж зазвичай, запаси та висока доступність скрапленого природного газу також швидко знімають будь-які ризики для наступної зими. У той же час, падіння ф'ючерсів на газ на 60% цього року принесло певне полегшення для європейців, які страждають від стрімкої інфляції. Британські споживачі повинні побачити 37% зниження своїх рахунків за електроенергію з липня", - пише агентство.

Реклама:

Так, котирування європейського бенчмарку в Амстердамі впали на 3,2%, до 26,9 євро за мегават-годину. За попередні три сесії показник впав майже на 8%.

Британський еквівалент контракту знизився на 2,6% в четвер.

За даними біржі ICE, вартість червневого ф'ючерсу на хабі TTF у Нідерландах станом на 10:25 за Києвом знизилася до 297,06 дол за тисячу кубометрів, або 26,8 євро за МВт-год.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: