Застосунки на базі "Дії" почали створювати Колумбія та Замбія - Федоров

Середа, 24 травня 2023, 09:21 -

Після запуску естонського застосунку mRiik на базі "Дії", створення власних застосунків на основі українського застосунку розпочали Колумбія та Замбія.

Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на конференції "Diia in DC: презентація цифрових досягнень України" США.

Зараз ведеться робота над впровадженням "Дії" ще на двох континентах, зокрема в Колумбії та Замбії.

"Ведемо перемовини щодо експорту Дії з 10 державами, кілька з яких підтримує USAID", - додав міністр.

Реклама:

Глава USAID Саманта Павер заявила, що Україна була досі відома як житниця світу, що експортує пшеницю і кукурудзу в ближні і далекі країни, але зараз вона стає відомою через новий продукт.

"Мінцифри працює над тим, щоб "Дія" стала інструментом відкритого джерела, який доступний іншим країнам для розвитку їхньої цивільної інфраструктури. І інші країни, включно з такими лідерами управління, як Естонія, переймають цей досвід, адаптують його під себе, будують щось подібне до "Дії" у себе", - зазначила Павер.

У січні USAID оголосила, що підтримуватиме ті країни, які хочуть просуватися шляхом цифрової трансформації та розвивати свої можливості електронного урядування. Зараз Агентство працює з Колумбією, Косово та Замбією.

Реклама:

"Починаємо з цих трьох країн для того, щоб починати партнерство, розвивати нові цифрові послуги для громадян, розвивати інноваційні легкі платформи, подібні до тих, що ви побачите (під час презентації "Дія" - ред)", - сказала Павер.

Вона наголосила, що фонд продовжить розвивати тісне партнерство з Україною в подальшому розвитку "Дії" і має намір сприяти співпраці з іншими країнами, "щоб українське лідерство надихало на нові цифрові трансформації глобально".

Нагадуємо:

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) посилює цифрову підтримку України та підтримає розвиток "Дії" в інших країнах. Агентство запланувало виділити 650 тис доларів для формування підходу до поширення цифрового досвіду України та мобільного застосунку "Дія" на інші країни.

Естонія на Давоському форумі презентувала застосунок mRiik, який було розроблено на базі української "Дії" та є його аналогом.

Реклама: