Через обстріли є знеструмлення у чотирьох областях – Міненерго

Понеділок, 22 травня 2023, 11:06 -

Через обстріл вже всьоме з початку окупації відключено останню лінію зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою. У Донецькій області через артобстріли знеструмлено 10 населених пунктів, без енергопостачання дві шахти. 

Про це заявили в Міненерго.

"Запорізька АЕС втратила зовнішнє живлення, необхідне для її безпечного функціонування, зокрема для охолодження ядерного матеріалу енергоблоків. Рашисти вкотре ставлять світ на межу катастрофи, порушивши усі принципи ядерної безпеки", - заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Також внаслідок обстрілів є пошкодження мережевої інфраструктури - у Дніпропетровській області було знеструмлено 24 населених пункти. Тривають відновлювальні роботи.

Реклама:

"У Запорізькій області внаслідок обстрілів і через пошкодження обладнання на підстанціях без світла залишилися 246,6 тис споживачів. На цей час більшість споживачів заживлено.

У Донецькій області через артобстріли знеструмлено 10 населених пунктів, без енергопостачання дві шахти. Зафіксовано влучання поруч з електропідстанцією, персонал не постраждав", - звітують у міністерстві.

При цьому у Херсонській області через обстріли знеструмлено 24,5 тисячі споживачів. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Реклама:

"Попри надскладну ситуацію після обстрілів енергетична система працює стабільно. Обмеження для побутових споживачів не застосовуються.

Експорт електроенергії на поточну добу складає: до Молдови - 100 МВт, Польщі - 100 МВт. Імпорт на 22 травня не планується", - додали у відомстві.

Також міністерство прозвітувало щодо ситуації у газовій галузі. За дві доби обсяг газу у сховищах зріс майже на 70 мільйонів кубометрів. Запаси блакитного палива достатні - понад 9,2 мільярда метрів кубічних.

Нагадаємо:

Через обстріл ЗАЕС всьоме з початку окупації переходить в режим блекауту.

Економічна правда

Реклама: