Маск звинуватив Microsoft у несанкціонованому використанні даних Twitter

П'ятниця, 19 травня 2023, 12:12 -

Компанія Twitter висунула звинувачення Microsoft Corp у порушенні угоди про використання даних соціальної мережі.

Про це пише Reuters із посиланням на лист, з яким ознайомилось агентство.

Так, адвокат власника Twitter Ілона Маска висунув звинувачення у "несанкціонованому" використанні даних Twitter з боку Microsoft, включаючи передачу даних державним установам без дозволу в деяких випадках.

У листі, адресованому генеральному директору Microsoft Сатьї Наделла, адвокат Маска Алекс Спіро попросив технологічного гіганта провести аудит використання контенту Twitter. Про лист вперше повідомила газета New York Times.

Реклама:

Twitter не одразу відповів на запит Reuters про коментар.

Згідно з угодою з Twitter, соціальна мережа встановлює ліміти на використання свого інтерфейсу прикладного програмування (API) для всіх розробників.

"Незважаючи на ці обмеження, додатки Microsoft зверталися до API Twitter понад 780 мільйонів разів і отримали понад 26 мільярдів твітів лише у 2022 році", - йдеться в листі.

Реклама:

Представник Microsoft повідомив, що в четвер компанія отримала запит від юридичної фірми, яка представляє інтереси Twitter, з деякими питаннями щодо попереднього використання безкоштовних API-інтерфейсів Twitter.

"Ми розглянемо ці питання і відповімо на них належним чином. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашого довгострокового партнерства з компанією", - сказав представник компанії.

Звинувачення Twitter пролунали в той час, коли Ілон Маск розійшовся в поглядах з Microsoft щодо своєї платформи штучного інтелекту.

У квітні Маск заявив, що запустить платформу штучного інтелекту "TruthGPT", щоб кинути виклик пропозиціям від Microsoft і Google.

Він розкритикував підтримувану Microsoft фірму OpenAI, що стоїть за популярним чат-ботом ChatGPT, за "навчання ШІ брехні" і заявив, що OpenAI тепер стала "закритою", "комерційною" організацією, яка "тісно пов'язана з Microsoft".

Він також звинуватив Ларрі Пейджа, співзасновника Google, у несерйозному ставленні до безпеки ШІ.

Економічна правда

Реклама: