ЄБРР та ЄС допоможуть Молдові відновити дві залізничні гілки, важливі також для України

Середа, 17 травня 2023, 19:32 -

Єврокомісія та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допоможуть Молдові відновити дві ділянки залізниці, запуск яких сприятиме економічному розвитку країни, а також спростить залізничний транзит українських вантажів до ЄС.

Про це заявили у пресслужбі ЄБРР, пише "Європейська правда". 

Європейський банк реконструкції та розвитку і Єврокомісія затвердили фінансовий пакет, за яким ЄС надає Молдові інвестиційний грант на 20 млн євро для відновлення двох важливих ділянок залізниці.

Крім того, ЄБРР надає Молдові позику у розмірі 23 млн євро на реалізацію проєкту, а ще 28 млн із його загального бюджету 71 млн євро профінансує Молдовська залізниця (Calea Ferata din Moldova). 

Реклама:

"Мета проєкту – наростити логістичний і транзитний потенціал шляхом відновлення залізничної інфраструктури спершу на ділянці Велчинець-Бєльци-Унгени, а на другому етапі робіт – секції Кишинів-Каїнари… Відновлення гілок молдовського залізничного коридору північ-південь сприятиме економічному розвитку Молдови та спростить транспортування товарів з України через Молдови до ЄС", – зазначають у комюніке. 

Реалізацією проєкту буде займатися Молдовська залізниця. 

Нагадаємо, у березні Україна та Молдова домовилися про запуск залізничної гілки, побудованої після вторгнення

Реклама:

Європейська правда

Реклама: