Окупанти заборонили працівникам ЗАЕС спілкуватись між собою та суворо контролюють їх пересування 

Вівторок, 16 травня 2023, 15:03 -

Російські військові посили правила на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС - працівникам заборонили спілкуватись між собою та дивитись по сторонах.

Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції правила роботи і перебування на об'єкті чи не щодня стають для працівників дедалі жорсткішими", – зазначили в компанії.

Наразі на ЗАЕС залишається працювати близько 2,5 тис. атомників, однак ледь не найголовнішим підрозділом на атомній станції стала служба озброєна охорона, яка вирішує як їй функціонувати. 

Реклама:

"Перед робочою зміною вони уважно та ретельно перевіряють атомників на вході, дозволяючи їм проходити на робочі місця виключно естакадою", – йдеться в повідомленні.

Під суворою забороною будь-які переміщення територією ЗАЕС, окрім чітко визначених "поліцаями". Виходити за межі станції та на вулицю – суворо заборонено. 

Працівники, перебуваючи на роботі, мають право дивитися лише прямо перед собою. Повертати голову або глянути вбік – суворо заборонено.

Реклама:

"Причина нових заборон, що неабияк ускладнюють робочу комунікацію між працівниками ЗАЕС, проста: рашисти намагаються замаскувати власні вогневі позиції та велику кількість військової техніки на території станції", – пояснили в Енергоатомі.

Нагадуємо:

Росіяни готують до евакуації з міста-супутника Запорізької АЕС Енергодара близько 3100 осіб.

Поставлене росіянами "керівництво" ЗАЕС масово та екстрено йде у відпустки - підшукує шляхи для евакуації зі станції під час контрнаступу ЗСУ.

Економічна правда

Реклама: