У Жеваго відкинули причетність до хабаря голові Верховного Суду: олігарх називає це "підтасовкою"

Вівторок, 16 травня 2023, 13:18 -

У пресслужбі Констянтина Жеваго відкидають причетність олігарха до хабаря, одержаного суддею Верховного Суду Князєвим.

Про це повідомила пресслужба бізнесмена.

Напередодні детективи НАБУ затримали голову українського Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні хабара в 3 мільйони доларів. За інформацією джерел ZN.UA у НАБУ, Князєв отримував гроші від людей, які діяли в інтересах олігарха Костянтина Жеваго.

"Інформація деяких ЗМІ про те, що неправомірна вигода могла бути одержана від людей, які діяли в інтересах підприємця, повністю неправдива. К.Жеваго ніколи нікому не давав і не міг давати подібних вказівок", – заявили представники олігарха.

Реклама:

У його пресслужбі заперечують зв’язок цього факту з рішенням Великої палати Верховного Суду від 19 квітня 2023 р. у справі про визнання законності придбання компанією Ferrexpo, співвласником якої є Жеваго, в 2002 році пакету акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. 

"Це очевидно безпідставний зв’язок і явна підтасовка. Велика палата ВС прийняла свою квітневу ухвалу не в моїх особистих інтересах, а в інтересах великої, публічної компанії з поважними акціонерами, яка торгується на основному майданчику Лондонської фондової біржі. Верховний Суд оголосив юридично вивірене рішення. 

Було припинено спробу сумнівних офшорних компаній, пов’язаних із фігурантами санкційних списків США і Європи, у тому числі громадянами Росії, здійснити рейдерське захоплення великого промислового активу. Ми з іншими акціонерами переконалися, що саме у найвищій судовій інстанції України ще можна домогтися захисту своїх законних прав", - зазначив співвласник Ferrexpo.

Реклама:

Також Жеваго припускає, що  події навколо Верховного Суду можуть мати на меті дискредитацію цього державного органу. 

Нагадуємо:

Напередодні антикорупційні органи затримали голову українського Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні хабара. 

За даними ZN.UA, голова Верховного Суду Всеволод Князєв, схоплений на тримільйонному хабарі, отримував гроші від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. 

Реклама: