Виробництво електроенергії повністю покриває споживання – "Укренерго"

Понеділок, 15 травня 2023, 11:56 -

Енергосистема станом на 15 травня працює стабільно. Електроенергії наразі достатньо для покриття потреб усіх категорій споживачів.

Про це заявили в "Укренерго".

У держкомпанії додали, що енергосистемі триває активна ремонтна кампанія на теплових та атомних електростанціях.

"Завдяки водопіллю, яке вже почало поступово спадати, гідроелектростанції працюють не лише для покриття пікових навантажень, але й упродовж всієї доби. Також сезонно високою є генерація з відновлюваних джерел енергії.

Реклама:

Разом з гідроелектростанціями це дозволяє наразі компенсовувати потужність енергоблоків теплової та атомної генерації, які виведені у ремонт", - йдеться у повідомленні.

При цьому переважно у денні години продовжується експорт електроенергії у Молдову, а також вночі та вдень - у Польщу. Імпорт електроенергії відсутній.

"Вчора внаслідок масованої атаки росіян пошкоджень зазнала одна з магістральних ліній електропередачі у південно-західній частині України. Також через обстріли біля лінії фронту пошкоджена одна з магістральних ліній на сході країни. Розпочаті ремонтні роботи.

Реклама:

Від постійних обстрілів потерпають розподільчі мережі прикордонних та прифронтових областей, зокрема Донеччини, Харківщини, та Херсонщини. Ремонтні роботи проводяться за умови безпекової ситуації та дозволів військових", - додали в "Укренерго".

Економічна правда

Реклама: