Зеленський ввів у дію санкції щодо осіб, які допомагали Росії контролювати "Запоріжсталь"

П'ятниця, 12 травня 2023, 18:19 -

Президент Володимир Зеленський у п’ятницю, 12 травня, підписав укази про запровадження санкцій щодо 41 особи, за допомогою яких Росія зберігала контроль над металургійним комбінатом Запоріжсталь.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

Своїм указом президент ввів у дію рішення РНБО.

"Сьогодні у нас санкційний день. Є кілька санкційних пакетів, підписав відповідні укази.

Реклама:

Перший санкційний пакет – щодо Запоріжсталі. Своїм указом наклав обмежувальні заходи на 41 особу – 13 фізичних та 28 юридичних, – за допомогою яких РФ зберігала контроль над підприємством, шкодила нашій економіці", - написав він.

Президент додав, що наразі влада запускає процедуру конфіскації російської частки, яка в подальшому буде працюватиме для України й українців.

Згідно з указом, опублікованим на сайті Офіса президента, під санкції, серед інших, потрапили три акціонери Запоріжсталі: Global Steel Investments, Київ Секюрітіз Груп, Мідланд Кепітал Менеджмент та державна російська корпорація ВЕБ.РФ.

Реклама:

Нагадуємо:

У квітні президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 254 юридичних осіб, серед яких "Яндекс", "Компанія ВК" та "Рамблер", а також інші російські IT-компанії та підприємці.

Реклама: