У Turkish Airlines анонсували рекордну для галузі угоду на 600 літаків

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:50 -

Турецька авіакомпанія Turkish Airlines у червні замовить 600 нових літаків, які будуть поставлені протягом десяти років.

Про це заявив голова компанії Ахмет Болат, пише Reuters.

Таке замовлення, якщо воно буде підтверджене, стане найбільшим в історії галузі для однієї авіакомпанії, затьмаривши рекордне замовлення Air India на 470 літаків Airbus і Boeing в грудні.

Виступаючи за кілька тижнів до того, як Туреччина має прийняти лідерів авіакомпаній з Міжнародної асоціації повітряного транспорту, Болат сказав, що замовлення складатиметься з 400 вузькофюзеляжних і 200 широкофюзеляжних літаків, додавши, що до 2033 року флот збільшиться до 810 літаків.

Реклама:

"Під час заходу ми збираємося оголосити про замовлення. З одним з великих виробників ми майже закінчуємо переговори. Ми збираємося замовити (загалом) близько 600 літаків", - сказав Болат журналістам на прес-конференції.

Щорічний саміт IATA, що об'єднує близько 280 авіакомпаній, відбудеться в Стамбулі 4-6 червня.

Болат сказав, що компанія близька до угоди з Boeing щодо частини замовлення, але не надав подальших подробиць.

Реклама:

Boeing відмовився від коментарів.

Turkish Airlines можуть передати замовлення на решту нових літаків "іншому виробнику" на наступному європейському авіасалоні в червні, додав Болат, очевидно, маючи на увазі Airbus, європейського конкурента Boeing. Airbus також відмовився від коментарів.

Авіакомпанії масово замовляють літаки, щоб зайняти вільні місця, які скорочуються в міру того, як подорожі відновлюються після пандемії.

Економічна правда

Реклама: