У Китаї заявили про перший арешт через фейкову новину, створену ChatGPT

Середа, 10 травня 2023, 18:30 -

У китайській провінції Ганьсу затримали чоловіка, який нібито використовував ChatGPT для створення фейкової історії про залізничну катастрофу - це перший ареш у Китаї, пов'язаний із використанням штучного інтелекту.

Про це пише Reuters.

Історія, в якій стверджувалося, що в результаті аварії загинули дев'ять будівельників у місті на північному заході китайської провінції Ганьсу, набрала понад 15 000 кліків після публікації в соціальних мережах 25 квітня, повідомило місцеве поліцейське бюро міста Пінлян.

Нові правила Китаю забороняють сучасні технології для виробництва, публікації та фабрикації неправдивої інформації.

Реклама:

Правила, які набули чинності 10 січня, покликані обмежити використання технології генеративного штучного інтелекту для зміни онлайн-контенту.

Згідно із заявою поліції, загалом 25 акаунтів Baijiahao, блог-платформи, що належить китайському технологічному гіганту Baidu, повідомили про "нещасний випадок" з IP-адрес з різних місць.

У повідомленні йдеться, що підозрюваного на прізвище Хун було ідентифіковано та заарештовано за створення неправдивої інформації після того, як поліція відстежила всі акаунти і виявила, що до цього причетна його компанія.

Реклама:

Хун нібито редагував новини, створені ChatGPT, і завантажував їх на платформу Baidu, повідомила місцева поліція, додавши, що розслідування триває.

Як пише Business TodayХун зізнався, що використав ChatGPT для створення кількох версій однієї і тієї самої фейкової історії. Обійшовши функцію перевірки на дублювання, він взяв компоненти популярних соціальних історій минулих років у Китаї та поділився ними у своїх акаунтах Baijiahao. Йому загрожує до пяти років вʼязниці.

Економічна правда

Реклама: