"Нова Пошта" розмістила облігації на 800 мільйонів

Четвер, 6 квітня 2023, 17:25 -

Логістична компанія "Нова пошта" провела випуск цінних паперів серії "С" без здійснення публічної пропозиції на суму 800 млн грн - розміщення провели з метою залучення коштів для фінансування інвестиційних проєктів.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зокрема, гроші будуть спрямовані на розширення та оновлення логістичної інфраструктури в Україні, а також на розвиток IT-інфраструктури. Компанія має намір здійснити додаткову емісію облігацій серії "D" на базі річної фінансової звітності за 2022 рік.

"Нова пошта" додала, що стала першим емітентом корпоративних облігацій в Україні під час повномасштабної війни.

Реклама:

"Випуск спрямований на інституційних інвесторів - державні та комерційні банки, страхові компанії, пенсійні та інвестиційні фонди. Емітенту та облігаціям серії "С" присвоєно кредитний рейтинг інвестиційного рівня за національною шкалою - uaАA.

Випуск проводиться без залучення андерайтера, власними ресурсами компанії. Брокером під час продажу облігацій на вторинному ринку виступила інвестиційна компанія Універ Капітал", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже третій випуск корпоративних облігацій, здійснений "Новою поштою". Дебютна емісія цінних паперів серії А на суму 300 млн грн з терміном обігу півтора року відбулась у 2019 році.

"Кошти від їх розміщення були спрямовані на модернізацію інфраструктури та мережі відділень. У 2020 році компанія здійснила випуск облігацій серії B терміном на три роки вартістю 700 млн грн.

Реклама:

Фінансування було спрямоване на будівництво та автоматизацію логістичних центрів компанії. Останні виплати за облігаціями серії В відбулись на початку поточного року", - додали в компанії.

Економічна правда

Реклама: