ВАКС виправдав ексголову Рахункової палати у справі про заволодіння службовою квартирою

Четвер, 6 квітня 2023, 17:13 -

Вищий антикорупційний суд виправдав ексголову Рахункової палати (2012-2018 рр), головного контролера відомства та його племінника у справі про привласнення службової квартири за 1,4 мільйона гривень.

Про це повідомили пресслужби ВАКС та САП.

"Вказаних осіб виправдано у зв‘язку з відсутністю у їх діях складу кримінального правопорушення", - зазначили в ВАКС.

У САП заявили, що оскаржуватимуть це рішення суду. Прокурори готують апеляційну скаргу.

Реклама:

"У ході досудового розслідування прокурорами САП та детективами НАБУ зібрано достатньо доказів, які підтверджують, що указані особи шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою заволоділи державним майном, а саме квартирою вартістю майже 1,4 млн грн", - додали в прокуратурі.

Як пише Укрінформ, колишній голова Рахункової палати Роман Магута перебував під слідством у справі з 2016 року. Правоохоронці встановили, що фігурант допоміг відчужити службову квартиру на користь родича ексдиректорки департаменту з питань агропромислового комплексу, природних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища Рахункової палати Марії Шулежко.

За даними слідства Шулежко звернулася до Магути з проханням приватизувати двокімнатну квартиру вартістю майже 1,4 млн грн, придбану Рахунковою палатою у грудні 2013 року, на що той погодився. У квартирі прописали племінника Шулежко. Останній квартиру приватизував і передарував.

Реклама:
Реклама: