Власник віскі Jameson відновив поставки в РФ

Вівторок, 4 квітня 2023, 09:48 -
 
getty images

Компанія Pernod Ricard, яка володіє найбільшим в Ірландії брендом віскі Jameson, відновила поставки на російський ринок – продажі були призупинені у березні торік після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Про це повідомляє Independent.ie.

На запитання про доступність віскі Jameson в Росії, прессекретарка компанії заявила, що компанія від "початку війни" ставила в пріоритет "захист місцевих співробітників як в Україні, так і в Росії".

Спершу, за її словами, це було можливо за рахунок продажу вже наявних запасів, які були на ринку та імпортовані до початку війни. Коли запаси були вичерпані, компанія вирішила продовжити постачати свої товари в РФ "на рівні, який дозволяє нам забезпечити добробут нашої місцевої команди та життєздатність дистрибуційної дочірньої компанії Pernod Ricard".

Реклама:

Тижнем раніше Sunday Independent також підтвердила, що різні продукти Jameson були доступні на популярному російському алкогольному сайті з магазинами в Москві.

Jameson виробляється компанією Irish Distillers, що належить Pernod Ricard, яка також є виробником інших відомих брендів віскі, зокрема Powers і Redbreast.

У березні 2022 року, через кілька тижнів після вторгнення Росії, Pernod Ricard призупинив усі продажі в Росії "до подальшого повідомлення".

Реклама:

За даними Ірландської асоціації віскі, РФ була другим за величиною експортним ринком віскі в Ірландії після США: у 2020 році туди було продано 534 тисяч ящиків віскі. Irish Distillers повідомила, що Jameson збільшив продажі в Росії на 19% за результатами 2021 року.

Реклама: